Att släppa en dålig vana för bra, utmärkt råd att sluta röka


Många tycker om att sluta röka men är så säkra att de kommer att misslyckas att de aldrig ens försöker. Avsluta kan uppnås genom att ha en positiv attityd och de rätta trick som kan hjälpa dig, som de som skrivs i den här artikeln. Om du använder dessa tips kommer du snart att lyckas sluta röka.

Se till att du äter bra. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Tips! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Nikotinutbyte

Lär dig hur nikotinbytebehandling kan hjälpa till. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. De konstanta begären kan överväldiga dig. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

TIPS! När du försöker sluta röka, överväga att prova hypnos. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

TIPS! Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irriterad.

Din framgång är beroende av att du behåller din motivation. Till exempel kan du sätta meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Oavsett, hitta ett visst sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

Be om support online via grupper eller forum. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. De som redan har slutat kan bäst förstå och stödja den resa du har åtagit.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker de rökningstrender du är van vid.

TIPS! Eliminera de utlösare du associerar med rökningssigaretter. Till exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du byta ut något annat på plats.

När du är frestad att röka, säg själv, "Nej. aldrig. Jag tar inte ens en puff. "Även om det kan tyckas bra att röka en enstaka cigarett, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. Kom ihåg vad du redan har varit och bara säg nej.

Nästan varje rök försöker sluta vid någon tidpunkt, men många människor ger upp innan de lyckas. De människor som framgångsrikt kan sluta har vanligtvis gjort en solid plan och har mycket motivation att fortsätta. Vad du har läst i den här artikeln bör vara användbar när du börjar processen att sluta.Source link