Att släppa en dålig vana för bra, utmärkt råd att sluta röka


De flesta vet varför rökning är dålig för dig, men sluta är fortfarande väldigt svårt. Om du vill sluta kan det vara att du behöver en enkel nudge. Dessa tips hjälper dig att sluta röka mycket lättare.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Du kan hitta grupper för stöd på lokala kyrkor, fritidscentra eller samhällskollegor.

TIPS! Ta bara en dag om du försöker sluta röka. Avsluta är en process.

Sluta röka dagligen. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa in långsiktiga mål.

Se till att du får gott om vilopaus när du arbetar för att sluta röka. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att öka vikten som resulterar i att du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma snacks.

Älskade

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och flytta med en hälsosammare livsstil. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Överväg att använda en nikotinbyte av terapi. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Tips! Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Överväg att röka ett varumärke du inte tycker om.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process, måste du vara förpliktigad att lyckas. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Ditt åtagande att avsluta måste motiveras av alla de skäl du har för att sluta börja.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hindra dig från att falla ur vagnen.

De flesta människor har problem med att ge upp sin rökning, men det finns några strategier som kan göra processen mindre svår. Vad du har läst i föregående artikel ska hjälpa dig att ge upp cigaretter utan alltför mycket besvär. Använd informationen som ingår här för att förbättra din hälsa och din familjs hälsa.Source link