Att släppa en dålig vana för bra, utmärkt råd att sluta röka


De flesta kommer, när de ställs, att säga att rökning är en hemsk vana, och att de skulle vilja sluta. Cigaretter skadar allas hälsa och har en särskild långsiktig inverkan på lungorna hos rökare. Använd informationen i den här artikeln för att hjälpa dig att lära dig hur du slutar röka för alltid.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Du måste göra vad som fungerar för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Älskade Ones

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. När du slutar kommer du att förbättra inte bara din egen hälsa utan också hälsan för de människor som bor med dig.

TIPS! För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka att äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kan hjälpa till att förhindra viktökning.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta är en metod som underlättar dig för att sluta röka.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv outlook också vara mycket kraftfull.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Tips! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av stöd, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, mäster du sedan konsten att sluta. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

"Inte en puff någonsin" eller "Nope" ska vara din mantra. När du är frestad, kanske en enda cigarett inte spelar någon roll, men det kan sätta dig tillbaka efter allt ditt hårda arbete. Kom ihåg att om du grottar i en gång gör det det mycket lättare att rationalisera grottan igen.

Att bli av med något som kan påminna dig om att röka är bra för alla som försöker sparka vanan. Skura ditt hus för att hitta alla askkoppar, tändare och tomma förpackningar och kasta bort dem. För att bli av med rökningstanken, se till att du kläder och hus rengörs noggrant. Detta hjälper till att förhindra att du påminner om att röka, vilket utlöser ett begär.

TIPS! Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irriterad.

Rökning är ibland det som individer vänder sig till i tider av stress. Om du har gjort det, måste du leta efter olika tekniker på hur du slappnar av när du är stressad. Tänk på yoga, meditation eller ens njuter av en promenad utomhus. Någon av dessa aktiviteter kan hjälpa dig att slappna av, lätta din kropp och sinne bort från att känna dig stressad.

När du känner att du förlorar din beslutsamhet och kommer att ge in efter begäret att röka, ring ett samtal till någon i din supportgrupp. Du kan ringa en vän eller någon i din familj och berätta för dem om hur frestad du känner. Ditt samtal kommer att distrahera dig från ditt begär, och du kommer att vara säker på att det alltid finns någon som stöder dig genom det här.

Sluta röka

TIPS! Innan du börjar röka, är det viktigt för att vara säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning.

Det är väldigt viktigt att veta vilka utmaningar som kan uppstå när du fattar ditt beslut att sluta röka. Många människor som slutade röka, kan börja röka igen strax efter. En liten cigarett är väldigt frestande när du är uttråkad eller stressad. Var medveten om saker som leder till att du röker.

Vilka är dina främsta orsaker till att du vill sluta? Skriv dina viktigaste anledningar till att sluta på en papperskorg och bära den med dig hela tiden. När som helst du frestas att tända en cigarett, ta ut papperet ur fickan och läs dina skäl för att vilja sluta istället.

Massor av kreativa människor håller en rökningstidning för att hjälpa till att sluta. För många erbjuder rökning ett ögonblick av avkoppling. Skrivning är ett hälsosammare alternativ att ta upp en cigarett. Du behöver inte heller betala rikta cigarettskatter för att göra det!

TIPS! Be din läkare om hjälp att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör.

Som du kan se behöver du anta ett nytt perspektiv för att verkligen förstå hur du kan sluta röka för livet. Håll dig motiverad och fokusera på ditt slutmål, kom ihåg vem du gör det här för och varför det är viktigt för alla du älskar. Med dessa tips och ett bra stödsystem kan du sluta röka för gott.Source link