Att sluta röka är enklare med detta stora råd


Nikotinberoende är mycket kraftfullt, och människor tycker att det är mycket svårt att sluta röka. Om det beskriver dig, har den här artikeln information som hjälper dig att hitta din väg till frihet. Applicera de tips som du tycker är mest användbara när du försöker sluta röka.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver stödgrupper.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma sig för att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

Försök hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Se till att du går ett steg åt gången. Att sluta kan vara en lång process. Tänk inte för långt framåt i tiden. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Vila är viktig om du vill sluta röka på allvar. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du får en full natts sömn, hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

TIPS! Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Undvik att sluta kalla kalkon, som sällan fungerar.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel, och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Sluta röka

TIPS! Om du är uppriktig i din ansträngning att sluta, hitta en supportgrupp och håll fast vid dem. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad vilja också. Så, både du och dina nära och kära kan leva hälsosammare på grund av ditt beslut att sluta röka.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. I slutändan kommer du att bli bra på att göra det här, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka och stanna kvar för tid innan du tänder upp. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Kom på ett sätt att behålla din motivation genom att hålla den i åtanke och i sikte hela tiden. Omgiv dig med motivativa anteckningar, eller bifogar betydelse för ett smycke, bär det ofta. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

Genomförandet av flera av de ovanstående tipsen kan hjälpa dig att göra snabba framsteg med ditt mål att sluta röka. Ditt liv är värt att vara fri från nikotinberoende. Ge dig själv kraften att övervinna denna utmanande missbruk. Du kommer att belöna dig själv med ett hälsosammare, längre liv, för att inte tala om de pengar du ska spara när du slutar röka.Source link