Att sluta röka är enklare med detta stora råd


Att sluta röka är en skrämmande uppgift för även de mest starka människorna. Problemet är att även människor som vill sparka vanan känner att de får en fördel av att röka. Rådgivningen i den här artikeln hjälper dig att slutligen sparka vanan för bra.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka. De kan förhindra några av de obekväma fysiska symptomen som är förknippade med rökningstopp.

Nikotinutbyteterapi

TIPS! När ett cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått.

Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Cravings kan ibland verka överväldigande. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att komma ombord med ditt beslut att sluta röka. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande.

Sluta bara röka om du verkligen vill sluta. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

Sammanfattningsvis är det inte omöjligt eller skrämmande att sluta röka. Genom att tillämpa förslag från den här artikeln kan du göra din rökning vana en sak från det förflutna. Du kan chocka dig själv med vad du kan åstadkomma med rätt inställning.Source link