Att sluta röka är lättare med detta stora råd


Att sluta röka handlar vanligtvis om att bli av med dina cigaretter och motstå begäret. När du tar bort tobak från ditt liv är en stor del av att sluta, andra faktorer är också på spel. Det finns en mängd olika tekniker och hjälpmedel som du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka.

Sluta röka

Sluta röka ett steg i taget. Det är en stor process att sluta röka. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Sluta röka ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Du kan inte oroa sig för framtiden. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. En hel del begär är ganska överväldigande. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. Sluta bara – och börja inte igen. På det här sättet kan det vara svårt först. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Skapa ett belöningssystem för dig själv när du når en viss milstolpe. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Se till att du lägger din belöningslista på en plats där du kan se den dagligen. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut alla lagrade nikotiner i kroppen. Efter denna punkt kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt i naturen. Psykologiska cravings kan vara svåra att motstå, men du kommer inte att drabbas av fysisk avstängning.

Gör lite motion. När du slutar röka, märker du omedelbart en förbättring av lunghälsan och ökad andningsförmåga, så att du kan träna lättare. Regelbunden träning kommer också att se till att du avvärjer eventuell viktökning. Den naturliga endorfiner övningen producerar kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare på förhand. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Förhoppningsvis har denna artikel försett dig med en mängd olika sätt att skapa en solid plan för att sluta röka. Om du har bestämt dig för att sluta, måste du förvänta dig att du kommer att uppleva några pangs och längtan. Du kommer emellertid att kunna motstå dessa känslor lättare om du noggrant följer de råd som ges här.Source link