Att sluta röka är svårt – Dessa tips kan hjälpa!


Att sluta röka vanan är skrämmande även för de människor som har den starkaste viljan att lyckas. Även om du är övertygad om att du måste sluta röka, finns det en bra chans att du fortfarande känner att du ger upp något som är en känslomässig del av ditt liv. Använd de tips du håller på att läsa för att koppla bort dina känslor från din nikotinberoende och bli av med det för gott.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, släcka den åtminstone till senare. Tvinga dig att göra något, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Ta din resa en dag i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

TIPS! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Försök aldrig att sluta röka själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

TIPS! Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att de värsta kraven är borta.

När du förbinder dig att sluta röka, planera ut lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. För att börja din resa måste du helt enkelt sluta röka först. Det här är en enkel lösning att sluta, men det är inte alltid lätt. Denna metod kan verka lite hård. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

Idealiskt bör du ta bort dig från alla situationer som annars skulle uppmana dig att börja röka. Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker rökningstriggerna du är van vid.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att du slutar röka och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är en sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren.