Att sluta röka är svårt – dessa tips kan hjälpa!


Många tycker att det är en av de svåraste sakerna att försöka sluta röka. Ingen enkel teknik kommer att vara effektiv för varje rökare. Att göra lite forskning och hitta en lista med idéer som kan hjälpa dig att sluta är viktig för att du ska sluta för gott. Ge tipsen nedan ett försök, du kanske bara finner att det är lättare att ge upp att röka är lättare än du någonsin trodde möjligt.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

Sluta röka dagligen. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera det dagliga slipverket.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ett åtagande att se det igenom. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

Tips! När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Du luktar bättre, kommer att spara tusentals dollar och behöver inte huddla ute i regnet och snöa för en rök längre! Medan den negativa inverkan av rökning aldrig ska ignoreras, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. Många rökare blir vana vid rökning när de stressas. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Genom att ha en plan på plats, kommer du att kunna undvika uppmaningen att röka.

Alltid säga, "Nej!" Till ens en puff. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli till ett par dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.Source link