Att sluta röka är svårt – dessa tips kan hjälpa!


Även om välmenande människor kan varna dig om att sluta röka är svårt, är sanningen att det inte är så svårt om du vet hur man gör det. Precis som allt annat, ju mer informerade du är desto större är dina chanser att lyckas med. Vem som helst borde kunna sluta röka om de använder informationen i följande artikel.

Kallt Turkiet

Tips! För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Försök inte gå kallt kalkon.

Sluta röka gradvis. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Skapa din egen lista gör det här.

TIPS! Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

TIPS! Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa. Återkallande från cigaretter kan ge dig irritation, deprimering eller frustration.

Glöm inte att erbjuda dig själv belöningar när du når de viktiga avslutande milstolparna. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Sätt listan i din telefon eller på ditt kylskåp så att du påminns om belöningen varje dag. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Ta ett träningspass. Att sluta röka hjälper till att förbättra din lungkapacitet, vilket gör träningen mycket enklare. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men åtminstone kommer det att lugna dina begär att röka.

För närvarande bör du förstå vikten av att utbilda dig själv om de bästa sätten att sluta röka. När du är medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det blir det lättare att sluta röka. Använd informationen som presenteras här, och du har kunskap om hur du avslutar i kort ordning.Source link