Att sluta röka är svårt – dessa tips kan hjälpa!


Du måste vara motiverad för att du slutat röka. Det finns en myriad av fördelar som väntar på att bli hade om du sparkar din rökning vana. Håll fördelarna i åtanke och reflektera över dem när du känner att du är vaknande. Du kan skydda din hälsa och familjen, spara massor av pengar, undvik att vara så mottaglig för lungcancer och se ut och känna sig yngre. Fortsätt läsa, för att dyka djupare in i bra information, för att hjälpa dig att sluta.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Tänk inte ens på framtiden. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i denna tid kommer din uppmaning troligen att gått.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

10 minuter

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

TIPS! Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett vanligt schema.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Försök röka bara en halv cigarett för att minska rökning.

Tips! Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. De är antagligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Se till att du kan se den listan varje dag. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelse.

Att sluta röka tar ett solidt livslångt engagemang. Du är mer benägna att hålla fast vid dina vapen om du klämmer fast vid din ursprungliga motivation för att sluta. Om du använder informationen från den här artikeln har du förbättrat dina chanser att döda denna vana en gång för alla.Source link