Att sluta röka är svårt – dessa tips kan hjälpa!


Många tycker att det är svårt, eller att de saknar viljan att sluta röka framgångsrikt. De tips som följer hjälper dig att justera när du börjar ditt nya rökfria liv.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Du måste göra vad som fungerar för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Nikotinutbyte

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Kom ihåg orsakerna som orsakade att du slutar för att vara motiverad.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. En läkare kan också välja att ordinera läkemedel, om de anser att det är nödvändigt.

Klipp ner på rökning. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Kanske kan du ha ett symboliskt armband, eller kanske lämna meddelanden som motiverar din på ditt kylskåp eller kontorsväggen. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symtom där du normalt röker. Om du alltid haft cigaretter under din happy hour eller med ditt kaffe, försök ändra denna typ av rutin. Till exempel, drick ditt kaffe på väg till jobbet och stanna borta från stängerna minskar dina begär.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Det är lätt att berätta för sig att en cigarett kommer att bli bra, men det kan ångra allt ditt engagemang och hårt arbete, och det är verkligen inte värt det på lång sikt. Kom ihåg att ha "bara en" kan förvärra dina begär och få dig på fel väg.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning att sluta röka för gott.

Tänk på att sluta köpa flera år på denna planet istället för att ge upp något. Du kommer att kunna sluta röka tidigare och förbli rökfri om du tycker positivt om att sluta. Kom ihåg hur mycket värdefull det kommer att vara i ditt liv, och hur de förespråkarna överstiger vägarna. Detta kommer att hålla din motivation upp samtidigt som det ger verklig anledning att sluta nu.

Att välja att sluta röka cigaretter är vanligtvis mycket svårt. Men det behöver inte vara omöjligt. Det kräver ansträngning, tid och ett starkt åtagande att sluta. Rätt information och stöd kan göra det mycket lättare att sluta. Sätt tipsen från den här artikeln till jobbet i ditt liv, och förhoppningsvis sätta stopp för ditt beroende av cigaretter för alltid.Source link