Att sluta röka är svårt – dessa tips kan hjälpa till!


Alla som bryr sig om dig berättar att du slutar röka. Din läkare pressar dig troligen också att sluta. Försäkringsbolag kommer att erbjuda rabatt för icke-rökare. Finns det något som borde stoppa dig? Det är dags att sluta röka för gott, så använd följande tips för att hjälpa dig att ge upp vanan.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! Sluta röka så fort du kan. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Innan du börjar din plan att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Varje person gör saker på egen väg. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Var försiktig så att du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

Försök inte själv detta. Få hjälp av dina vänner och familj. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Att prata med dem som delar samma upplevelse kan hjälpa dig genom processen.

Belöna dig själv

När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i åtanke.

Håll din motivation att sluta röka i ditt sinne och syn hela tiden. Några sätt att du kan göra här är att skicka dina skäl för att sluta på väggen på jobbet eller ha på dig smycken som påminner dig om varför du vill sluta. Du kan också köpa dig ett smycke för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

TIPS! Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka.

Du kan hitta stöd i form av onlinefora. Det finns en mängd webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

Förhoppningsvis är du nu väl beväpnad med allvarliga råd som hjälper dig att sluta röka permanent. Att välja att sluta kommer att förbättra ditt liv på så många sätt. Spara pengar du skulle ha spenderat på cigaretter och köpa något trevligt för din familj.Source link