Att sluta röka är svårt – dessa tips kan hjälpa till!


Varje rökare vet att de borde sluta. Det är inte vanligt förekommande att röka på hur mycket de förbättrar sin hälsa genom att röka. De som aldrig rökt kan göra ljuset av ansträngningarna att sluta, men en tidigare rökare vet hur svår det kan vara. Artikeln nedan diskuterar några av de metoder som kan hjälpa dig att sluta röka.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett communitycenter eller en skola efter timmar.

TIP! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det en stund. Utsätt rökslangen i tio minuter och använd sedan din tid klokt.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Innan du börjar en träningsrutin, kontakta din läkare.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Att sluta röka är inte lätt, så du borde få hjälp av dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

TIPS! Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Anledningen till att du slutar kommer att vara en bra motivation för att du ska förbli rökfri.

Försök inte sluta röka utan stöd. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Secondhand Smoke

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Låt din familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Ett sådant system kan kraftigt öka dina chansar för framgång.

TIPS! Medan du slutar röka, låt dig själv belöna när du når vissa milstolpar. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Vid en viss tidpunkt kommer du att vara så skicklig att du slutar att det blir permanent.

Om du har rökt inuti ditt hus, ge det en komplett skrubbning när du har slutat. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Det är omöjligt för en nonsmoker att "få" varför du röker när den gör du skadar En nonsmoker kommer aldrig att kunna förstå hur svårt att sluta. Det finns många rökare som har slutat och dessa individer har tagit sig tid att dela sin teknik inom den här artikeln. Detta råd kan tillämpas på din unika situation för att hjälpa dig att få frihet från ditt kemiska beroende.Source link