Att sluta röka är uppnåelig när du vet vad du ska göra


Din make och barn har bett dig att sluta röka. Din läkare echo känslan. Även människor som inte bryr sig om dig, som försäkring, kommer att stödja dig när du slutar. Så varför rökning du fortfarande? Läs tipsen i den här artikeln för att hitta en metod som fungerar för dig och sluta röka för gott.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Fördröjning kan bidra till att minska den mängd du röker, vilket kan göra en stor skillnad under året.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ta en lång promenad, ta disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process. Tänk inte ens på framtiden. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. Det finns inget fel med att ställa in långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget för att röka först.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att behålla ditt sinne av cigaretterna. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Kontrollera med din läkare innan du faktiskt påbörjar några omfattande träningsrutiner.

10 minuter

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

TIPS! Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för den extra hälsan förmåner, men att distrahera dig från önskan att röka. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

Du har nu all information du behöver för att komma igång med att säga farväl att röka för alltid. Att stoppa din cigarettvanor låter dig bli lyckligare, friskare och du kommer att leva längre. Spara pengar du skulle ha spenderat på cigaretter och köpa något trevligt för din familj.Source link