Att sluta röka är uppnåelig när du vet vad du ska göra


Att sluta röka vanan är inte lätt för någon, även de som är mycket starka viljat. Även om du är övertygad om att du måste sluta röka, finns det en bra chans att du fortfarande känner att du ger upp något som är en känslomässig del av ditt liv. Om du är redo att bryta dina band till din rökning vana, kan de råd som följer följa upp det du behöver för att flytta.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Vägen till stopp är bara en process.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

Träningsrutin

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

TIPS! Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att vara upptagen och undvika cigaretter.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Nikotiners ersättningsprodukt

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinersättningsterapi till hjälp vid avslutandet. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Det är inte rekommenderat att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

Tips! Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinersättningsprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

Du blir bättre att sluta varje gång du gör det. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Försök bara sluta helt och aldrig hämta en annan cigarett. Denna strategi kommer först att vara extremt svår. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Hur som helst kan du hitta den här visuella påminnelsen som är användbar i ansiktet av frestelse och begär senare.

TIPS! Undvik att dina triggare slutar röka med mer framgång. Till exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat på plats.

Låt inte svårigheterna att sluta avskräcka dig från att ens försöka. Det är möjligt att sluta med förtroende och beslutsamhet. Börja din strävan genom att använda de tips som anges ovan i din dagliga rutin idag. Din styrka och förmåga kan till och med överraska dig.Source link