Att sluta röka är uppnåelig när du vet vad du ska göra


För många människor, stress och tryck från omvärlden gör att rökning verkar vara ett absolut måste. det är svårt att finna skäl att sluta. Du kan bryta ditt band med cigaretter, så läs vidare för att få reda på hur!

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för hjälpmedel.

Tips! För att öka sannolikheten för att du lyckas sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa följderna av att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Begär din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel för att undvika cigaretter. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Börja långsamt genom att ta promenader runt ditt grannskap. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Bara pratar med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du gillar och människor du älskar.

Be om support online via grupper eller forum. Det finns många webbplatser som ägnas åt att stödja dem som vill sluta röka. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. Dessutom, de som går igenom samma sak du är bättre förstår dina kampar.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. Att ha en plan i åtanke för hur man hanterar de stressiga stunderna gör det mindre troligt att du kommer att vända sig till cigaretter när stress slår. Se till att du också har en reservplan, om chansen att den första inte hjälper.

När du slutar röka, kom ihåg att processen blir svåra under den första veckan. Faktum är att de första två dagarna, ungefär 48 timmar, är den värsta delen av att sluta, för att du avgiftar från nikotin. De begär som du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Medan de fortfarande är väldigt riktiga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Du kan sluta för gott! Om du lägger på detta råd för att arbeta i ditt liv, kommer rökning snart att vara ett minne.Source link