Att sluta röka är uppnåelig när du vet vad du ska göra


Rökning kan allvarligt påverka kvaliteten på ditt liv. Det påverkar hur du ser ut, eftersom nikotin kan få dina kläder att lukta som rök och det kan också fläcka dina tänder. Ännu viktigare, det kan påverka din hälsa. Studier har visat att praktiskt taget all skada du gör mot din kropp medan rökning är återgivbar om du slutar. Om du kämpar med tanken att sluta läser du följande artikel för tips om var du ska börja.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minuser om att stoppa. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta.

TIPS! Ett hjälpmedel för att hjälpa dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till varför du ska sluta röka du motstår att sluta Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Avsluta kan vara enkelt om du vet hur man ska gå åt det korrekt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, vilket gör att du kan sluta bra.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Ersättningsbehandling

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan ofta vara överväldigande. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Men du borde aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Det tar engagemang att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

TIPS! Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag.

Försök inte göra det själv. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

Skapa en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Av motiverande skäl, se till att du har ditt belöningsdiagram någonstans det är lätt att se av dig. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Att sluta är en lång process, men du kommer att belönas för dina ansträngningar i många aspekter av ditt liv. Nu när du har läst tipsen från den här artikeln, förhoppningsvis känner du dig mer säker på att du slutar sluta röka vanan. Välj en av dessa tips och prova.Source link