Att sluta röka är uppnåelig när du vet vad du ska göra


Många tycker att att sluta röka var en av de svåraste sakerna att göra. Det finns inget sätt som fungerar för alla. Du kan ha lite tid på att undersöka metoder som kommer att fungera för dig. Du kanske tycker att det är lättare än du trodde när du följer följande taktik och tips är.

Att sätta saker på papper kan ändra hela ditt perspektiv. Detta kan hjälpa dig att koncentrera din avslutande ansträngning tydligare, och det kan bli lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

TIPS! För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Människor som detta kan ge dig viktiga tips, eller gå igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Du kan kolla din lokala kyrka, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg vid den tiden. Avsluta är en lång process. Bara fokusera på idag, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen. Detta kan vara den extra motivationen du mer av ett tryck för att fortsätta.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra träning. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanligt för personer som nyligen har gett upp cigaretter.

Gör en lista över vilka metoder du ska använda för att hjälpa dig sluta röka. Varje person gör saker. Du måste lära dig det bästa för dig. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att uppnå detta.

Din primärvårdspersonal kan vara en bra resurs om du inte kan sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns receptbelagda läkemedel, som vissa antidepressiva medel, några anti-depressiva läkemedel.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kommer att förhindra den karaktäristiska viktökning som följer med att sluta.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött.

Du borde inte försöka att axla hela bördan av rökningstopp. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka.

Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. Efter en månad kan du njuta av något dyrare eller elegantare. Fortsätt skapa belöningar till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Prata med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

TIPS! Gör inte det själv. Få lite stöd från dina nära och kära.

De flesta som försöker sluta berätta att det var nödvändigt att sparka första och andra gånger. När du bestämmer dig för att sluta röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du ger dig möjlighet att röka igen, sätt omedelbart ett andra slutdatum. Håll bara sluta och gå längre varje gång, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång.

Sätt den listan på kylskåpet och titta på den varje dag. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig styrka under svaghetstiden.

Även de bästa ansträngningarna och planeringen kan sluta röka i framtiden. Du kan triumfas nästa gång på grund av vad du lärde dig denna gång.

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

TIPS! För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kanske misslyckas första gången.

Bli av med askar och tändare i ditt hem. Tvätta dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. Detta kommer att hjälpa dig med dina rökning dagar för att utlösa ett begär.

Tänk på vilka utmaningar du kan möta när du först slutar röka. De flesta som misslyckas med att sluta, återvänder till vana inom några månader från att börja försöka sluta. Det kan vara extremt frestande att tända en cigarett när du är stressad eller trött. Vet vad du behöver att röka.

Att sparka din rökning vana kan mycket väl vara en av de mest utmanande sakerna du någonsin kommer att göra, och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Men det betyder inte att sluta är omöjligt. Du kommer att upptäcka att du kan lyckas om du använder informationen som just presenterades för dig tillsammans med stöd från dem som ligger nära dig. Försök med dessa tips och du kan bli chockad.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutat röka. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Ovanstående artikel har förhoppningsvis försett dig med de blå widgetråd du letade efter; använd det till din fördel. Gör mer forskning för att du ska ha en övergripande förståelse för ämnet. Ju tidigare du bygger din kunskapsbas om Array, desto tidigare kommer du att finna dig själv ledande inom branschen.