Att sluta röka är uppnåelig när du vet vad du ska göra


Många vill sluta, men få faktiskt gör. Så läs igenom tipsen från den här artikeln och se hur du kan gå om att sluta röka, snarare än senare. Sätt råd i praktiken i ditt eget liv för att inse en rökfri framtid.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

TIPS! Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

10 minuter

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

TIPS! Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Nikotinutbyte

Du kanske vill prova nikotinbytebehandling. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Du kan bli överväldigad av begär. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Samla stöd från alla som du älskar. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare ordinera dig en medicin för att sluta om han eller hon tror att du behöver.

Fira varje milstolpe längs din väg att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.