Att sluta röka är uppnåelig när du vet vad du ska göra


Många tycker att det är svårt, eller att de saknar viljan att sluta röka framgångsrikt. Följande gratisråd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Sluta röka så fort du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

TIPS! En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får lov att unna sig. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till försöket innan du ta reda på hur du ska gå på att göra det. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Håll din motivation för att komma ihåg hela tiden.

Tala med din läkare om att sluta röka. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att förskriva en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

TIPS! Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjningstaktik. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Försök inte sluta ensam. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Det är få saker som är hårdare än att sluta röka. Det är dock inte omöjligt. Det kommer att ta mycket tålamod, beslutsamhet och tid. Det är också viktigt att ha information och råd som är tillgängliga för att hjälpa dig genom processen. Sätt tipsen från den här artikeln till jobbet i ditt liv och förhoppningsvis stoppa ditt beroende av cigaretter för alltid.Source link