Att sluta röka är uppnåelig när du vet vad du ska göra


Det är uppenbart att din familj bryr sig om dig och vill att du slutar röka. Din läkare säger att om du inte gör det kan du få allvarliga hälsokonsekvenser. Ditt försäkringsbolag kommer även att ge dig rabatt om du slutar röka. Finns det något som borde stoppa dig? Gör det här och följ den här artikelns råd om att sluta vana och gå vidare.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig själv att sluta röka. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Exercise Routine

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, utan för att hjälper dig att hålla dig borta från cigaretter också. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Se till att du diskuterar vilken träningsrutin som helst med din läkare innan du börjar.

Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Tips! När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka.

Få mycket stöd. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Bara genom att chatta med andra som går igenom vad du är kommer att hjälpa dig att sluta.

Gör ett försök att minska din rökning. Detta hjälper dig att starta din rökningstussresa. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök minska på den mängd cigarett du röker per gång. Försök röka bara en halv cigarett istället för en full cigarett.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, mäster du sedan konsten att sluta. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Sluta röka

Det första steget i någon plan att sluta röka, stoppar. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Sluta bara röka och börja aldrig igen. Denna strategi är kanske inte den enklaste metoden att sluta. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

Sluta röka omedelbart. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Om du slutar idag sänker du omedelbart din risk för cancer eller andra potentiellt dödliga sjukdomar. Att sluta kan inte bara skydda din hälsa utan även din familj. Låt inte exponera dem för potentiellt dödlig begagnad rök; sluta idag.

TIP! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé.

Konsumera mycket, såväl frön som nötter under avslutningsfasen. Hälsosam, naturlig, låg kalori livsmedel är till hjälp för att sluta. Till att börja med ger det dig ett sätt att ockupera din mun och dina händer så att du inte missar de rörelser som är inblandade i att röka så mycket. Den regelbundna konsumtionen av dessa särskilda livsmedel kan också minimera eventuell viktökning. Vitamininnehållet och näringsämnena i dessa livsmedel kommer också att hjälpa din kropp att må bra när du drar ut från nikotin.

Som du kan se finns det ett antal strategier som kan hjälpa dig att förbättra dina chanser att framgångsrikt bli en icke-rökare . Avsluta kommer att förbättra din hälsa och utseende, och kan lägga till flera år i din livstid. När du kommer över det värsta av att sluta och kan se ljuset, gå fira! Du förtjänar det!Source link