Att sluta röka behöver inte vara svårt när du har tips som dessa


Om du röker vet du hur det kan sänka livskvaliteten. Det kan påverka allt om ditt utseende, från att färga ditt leende för att göra dina kläder luktar som rök. Ännu mer oroande, rökning påverkar din inre hälsa dramatiskt. Du kan omvända alla rökningens negativa effekter om du slutar. Om du är intresserad av att lära dig att sluta röka framgångsrikt, läs de råd som ges i den här artikeln.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske konstatera att du lyckas besegra begäret trots allt. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan, kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Sluta röka

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Gå in i en träningsrutin genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökning vana på egen hand. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan, kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

Prata med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Din läkare är också den enda som kan skriva dig en recept för en nikotinbyte läkemedel.

Försök inte göra det själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Om du gör det hjälper du maximera din sannolikhet för framgång och kommer dig närmare ditt mål.

Sluta röka

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå på varannan dag. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre efter att du slutat röka. Tänk på hur ditt andetag luktar bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Det finns många anledningar att sluta röka – vad är ditt?

Det absolut bästa rådet att hjälpa dig att sluta röka är att bara göra det. Stopp är det bästa sättet att börja din resa. Sluta bara – och börja inte igen. Denna teknik kan vara tuff, men fördelarna är extraordinära. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, men det är definitivt värt det av skäl som sträcker sig in i alla aspekter av ditt liv. Ovanstående råd bör ge dig möjlighet att fatta kloka beslut på din resa för att sluta röka. En av de viktigaste fördelarna med att sluta röka är ett nytt förtroende du kommer att utveckla i din förmåga att övervinna oddsen. Välj en av dessa tips för att prova idag.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.Source link