Att sluta röka kan vara enkelt med dessa enkla metoder


Rökning påverkar inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem runt dig. Tobaksmissbruk leder till cancer, KOL, hjärtproblem och andra kroniska hälsoförhållanden. Icke-rökare som spenderar tid med rökare är nästan lika mycket risk som aktiva rökare. Du kan se hur sluta blir ännu mer brådskande. Du kan hitta lite bra information för att komma igång med att sluta nu.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att göra en lista för dig själv kommer att göra detta.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan för att distrahera dig från önskan att röka. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

För att förhindra dig att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker i stället för godis eller karbidbelagda livsmedel . Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en stödgrupp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Försök maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Support System

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

TIPS! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanent.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

Sök support via online support communities och forum. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Det är bra att prata med andra ex-rökare så att du både kan jämföra de tekniker du använder för att hjälpa dig att sluta. Dessutom kommer personer som försöker sluta med dig att förstå de kampar som följer med det här uppdraget.

TIPS! När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att se till att 10 minuter senare kommer begäret att gå.

Planera framåt för hur du kommer hantera stressiga händelser som kan uppstå. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Därför är det viktigt att du utvecklar en strategi för vad man ska göra när stress uppstår. Har flera idéer du kan använda om den första inte hjälper till.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa minskade väsentligt för att av denna mycket farliga vana. Statistiken visar att ett stort antal dödsfall i Amerika kan hänföras till rökning varje år. Bli inte en av dessa olyckliga statistik.

Omgiv dig inte med påminnelser om dina rökning dagar, om du försöker sluta. Rid ditt hem av askkoppar och tändare. Tvätta ditt hus och kläder noga så att de inte längre lukar som rök. Att ta dessa steg kan minska dina brådskningar för att röka en cigarett eftersom du tar bort potentiella utlösare.

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

Rökning används ofta som hjälp för att komma igenom stressiga händelser. Om så är fallet, är det dags att hitta ett annat sätt att avspänna! Försök med yoga eller meditera och det kan hjälpa dig att lindra dina stressnivåer och det är ett hälsosammare alternativ till att röka.

Sluta röka

Se till att du äter gott om frukt och grönsaker, såväl som nötter och frön när du är i färd med att sluta röka. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper till att sluta röka av flera skäl. Först och främst har du något att snacka på din mun och dina händer när du vill röka. Att äta denna typ av diet kan också minimera den vikt du kan få. Vitaminerna och andra näringsämnen kan också förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

TIPS! Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du få från cigaretter. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till med att stoppa borttagningen.

Rökning av cigaretter är dålig för din hälsa. Bland de sjukdomar som rökning kan ge är lungsjukdomar, hjärtsjukdomar och emfysem. Begagnad rök orsakar samma sjukdomar hos människor som aldrig rökt en dag i sitt liv. Genom att följa de råd som ges här kommer du att vara på väg till en lycklig och hälsosam rökfri framtid.Source link