Att sluta röka kan vara enkelt med dessa enkla metoder


De flesta som röker vill sluta, och det finns gott om människor som röker. Rökning är inte bra för människor, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Använd informationen i den här artikeln för att hjälpa dig att lära dig hur du slutar röka för alltid.

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Nikotiners ersättningsterapi

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Försök inte själv det här. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Var lätt när du slutar röka. Försök aldrig att kyla kalkon. 95% av tiden, kommer personer som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när begäret sparkar in eller trycket lägger till. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

När du tänker sluta byt märken. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Rök inte en större mängd om du har valt att köpa lätta cigaretter. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Minska antalet cigaretter som du röker. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Vid vakning vänta en timme innan du har din första dagliga rök. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full en.

Sluta röka

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det här kan vara knäppet i rätt riktning du måste sluta röka.

Nu när du har läst ovanstående artikel har du förhoppningsvis nu rätt information för att sluta röka permanent. Miljontals människor har framgångsrikt gjort rökning till en vana av det förflutna. Du kan också! Inkorporera de tips du har lärt dig här i din plan för att sparka denna vana för gott.Source link