Att sluta röka kan vara enkelt med dessa enkla metoder


Rökning har en myriad av negativa effekter på både din hälsa och de som finns omkring dig. Tobaksmissbruk leder till cancer, KOL, hjärtproblem och andra kroniska hälsoförhållanden. Det är farligt för människor runt dig att andas in din andrahandsrök. Detta visar bara hur viktigt att sluta är! Följande artikel listar flera idéer som kan hjälpa dig att sluta framgångsrikt.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Stödgrupper är universella, som du finner att det finns många som slutat röka. Försök leta efter en online, eller på din lokala högskola eller kyrka.

Sluta röka

Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka att stanna hos dig.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Alla använder olika metoder för att göra saker. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Tips! För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

TIPS! Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Rökning är både ohälsosam och farlig. Det finns många hälsorisker i samband med rökning, såsom hjärtattacker, lungcancer och emfysem. Förutom risker för din egen hälsa hotar rökning också alla runt dig i form av begagnad rök. Sätt de råd du har hittat här i praktiken, och du kanske kan sparka den dåliga vanan för alltid.Source link