Att sluta röka kan vara enkelt med dessa enkla metoder


Din make och barn har bett dig att sluta röka. Din läkare rekommenderar att du slutar också. Du kan även få rabatt från ditt försäkringsbolag. Så vad håller dig tillbaka? Även om du har misslyckats tidigare kan du göra det den här gången. Använd följande tips för att sluta röka för gott.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas med något annat.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Det finns inget fel i att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget för att röka upphörande.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumnatt eller kulturutflykt.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Överväg att hålla ett fotografi av din familj med dig hela tiden medan du slutar röka för att påminna dig om din motivation. Hälsostatistiken indikerar tydligt ett stort antal dödsfall som direkt hänför sig till rökningssigaretter. Jag tror inte att du vill vara på den förlorande slutet av den här statistiken.

När du slutar röka, kom ihåg att den första veckan alltid kommer vara den svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Trots att psykologiskt begär kan vara svårt att hantera, är de inte så nära som traumatiska som fysiska begär.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Istället för att tänka på att du måste "sluta", tänka på att vilja sluta. När du ser sluta som en positiv sak blir det lättare för dig att hålla fast vid uppgiften till hands och sluta tidigare. Fortsätt att tänka på alla positiva effekter som detta kommer att få på ditt liv, och kom ihåg att proffsen är mycket större än nackdelarna. Detta ger dig en bra anledning att sluta och hjälpa till med motivation.

Nu har du de verktyg du behöver säga farväl till cigaretter. När du är fri från att röka, blir du friskare, mer nöjd med dig själv och dina val, och du kan sluta leva mycket längre. När du kommer över det värsta av att sluta och kan se ljuset, gå fira! Du förtjänar det!Source link