Att sluta röka kan vara enkelt med dessa enkla metoder


Rökning kan negativt påverka ditt livs kvalitet. Det har en inverkan på hur du presenterar dig själv eftersom det orsakar missfärgning i dina tänder och får dig att lukta som rök. Det kan också drabba din hälsa dramatiskt. Visste du att sluta kan vända den mesta skadan du har gjort i din kropp? Denna artikel ger några värdefulla råd om hur du kan avsluta.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Sluta röka

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIPS! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Detta kan hjälpa dig att uppnå din gärning.

För att förbättra din hälsa och förhindra att du tänker på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Övning är ett bra sätt att lindra stress.

Att sluta röka är inte lätt, men det är värt det när det gäller effekterna på din hälsa, utseende och det sociala livet. Du borde nu vara säker på att bryta vanan tack vare de idéer som anges ovan. Börja använda dessa tips direkt.