Att sluta röka kan vara svårt, men inte när du har effektiva tips som dessa


Vissa tror att allt de behöver göra för att sluta röka är att kasta bort sina cigaretter och använda viljestyrka för att slå sina begär. Du behöver inte göra det ganska hårt på dig själv. Följande artikel kommer att presentera några väldigt hjälpsamma tekniker och de olika hjälpmedel som finns tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka för gott.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra det här.

Tips! Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Träning är också en bra stressavlastare. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Tala med din läkare innan du börjar träna rutin.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

TIPS! När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Få hjälp från andra. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Dessa människor kan erbjuda empati samt hjälp med insikter i processen.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta är ett effektivt sätt att försäkra dig om att du slutar helt.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Tvinga dig att göra något, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

Minska rökning. Detta hjälper dig att starta din rökningstussresa. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Lägg upp listan på en märkbar plats där du kommer att kunna se den varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Det är i ditt intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Du kan ta med kaffet längs vägen till jobbet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får trängningarna under kontroll.

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när du slutar röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

Psykologiska begravningar

Om du ska sluta röka, kom ihåg den veckan som man oundvikligen kommer vara den tuffaste. När du slutar röka, sjunker nikotinhalterna i kroppen snabbt och leder till abstinenssymptom. Efter de första två dagarna, förvänta dig att uppleva mestadels psykologiska begär. Psykologiska begär kan vara svårt att motstå, men du kommer inte att drabbas av fysisk återkallelse.

Gör slut på en gåva för dig själv. Titta aldrig på det som en förlust eller en börda. När du ser sluta som en positiv sak blir det lättare för dig att hålla fast vid uppgiften till hands och sluta tidigare. Tänk på hur det kommer att förändra ditt liv, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Du kommer att vara motiverad och vara mer sannolikt att lyckas.

TIPS! Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv.

Efter att ha tittat på tipsen ovan har du nu idéer som hjälper dig att sluta röka och njuta av livet mer. Även om det inte är så realistiskt att tro att du inte kommer att bli frestad att sluta, kan du använda de här tipsen för att avsluta.Source link