Att sluta röka kan vara svårt, men inte när du har effektiva tips som dessa


Rökning ruinerar ditt liv. Det gör din hudrink, dina tänder och fingrar gula och ditt andetag och hår stinker. Det kan också orsaka många allvarliga hälsoproblem. Visste du att sluta kan vända den mesta skadan du har gjort i din kropp? För personer som är osäker på hur man slutar, ger denna artikel användbara råd.

Sluta röka så enkelt som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom tidigt återkallande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djup trance. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Tänk inte på framtiden. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Att skapa denna personliga lista gör just det.

Eliminera de triggare du associerar med rökning cigaretter. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

TIPS! Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Sluta röka

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla omkring dig friskare.

Tips! Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gymet. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Ett sådant system kan i hög grad öka dina chanser att lyckas.

Om du är seriös om att sluta röka vana, måste du bli bra på det. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Du borde hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Oavsett vad du bestämmer, med en visuell påminnelse kommer du att behålla frestelser och begär i våg

Tips! Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Återkallande från cigaretter kan ge dig irritation, deprimering eller frustration.

Känn dig inte besegrad om du inte lyckas med ditt första försök att sluta. Se misslyckandet som ett steg på din resa till framgång. Du kan lära av dina misstag och göra dem till styrkor. Vad du lär dig av ett misslyckande kan hjälpa dig att undvika en annan.

Skapa en mantra som beskriver varför du slutar. Upprepa dem när du känner att ett begär kommer på, eller när din motivation förloras. Detta kommer att ge dig fokus mentalt och fysiskt på dina mål, så att du inte ger in.

När du bestämmer dig för att det är dags att sluta, skriv en lista över faktorer som motiverar att du vill sluta röka. Varje gång du ifrågasätter din motivation, granska skälen till den listan.

Tips! Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig en film.

Många ex-rökare säger att en av de svåraste missbrukarna att övervinna när man slutar röka är den orala fixeringen i samband med cigarettrökning. Vissa individer tycker att tuggummi eller att äta en godis kan hjälpa till. Medan det finns de som uppfyller deras begär genom elektroniska cigaretter.

Istället för att begå sig att röka, gör ett livsengagemang för att träna. Din kropp kommer att återställa dina ansträngningar med större uthållighet och effektivare träningspass, när du återhämtar dig från den fysiska skadan från tobaksmissbruk. När du ser fördelarna med att sluta cigaretter och du börjar leva friskare, kommer du att bli ännu mer motiverad att inte återvända till rökning och förlora vad du har fått.

Att sparka rökningvanen är sällan en lätt uppgift, men det kommer att bli bra värt det på flera sätt än du kan tänka dig. Råd i den här artikeln ska göra dig bättre om dina chanser att sluta för gott. Välj några av de tips som finns här för att hjälpa dig att komma igång med ditt beslut att sluta idag.

TIPS! Hitta hälsosamma stressavlastningsmetoder som hjälper till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller registrera dig i en klass som lär dig en ny hobby.Source link