Avlägsna cigaretterna med detta bra sluta röka råd


Alla som bryr sig om dig berättar att du slutar röka. Din läkare berättar förmodligen att du slutar vid varje möte. Ditt försäkringsbolag kan till och med erbjuda dig rabatt för att sluta. Så, varför har du inte slutat än? Det är dags att spänna ner och göra det, så läs vidare för tips som hjälper dig att uppnå ditt mål.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Innan du börjar en träningsplan, diskutera det här med din läkare.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta som du behöver.

TIPS! Hitta en bra supportgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

Nikotinutbyte

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. När du drar ur nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Du kan hjälpa till med begäret genom att använda nikotinersättningsterapi. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Få en annan distraktion då.

Sluta röka

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag.

Om du vill sluta röka för gott, kan du behöva träna. De ex-rökare du känner förmodligen var inte framgångsrika vid första försöket. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

När du slutar röka, rengör ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Att göra det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en konstant påminnelse om de cigaretter du haft.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att röka. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

TIPS! Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte anklaga.

Tänk på hur din rökning påverkar de som du älskar, och hur det i sista hand kan riva dem med år med dig. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Du vill inte vara en statistik.

För bästa resultat, byt ut din cigarettvanan med en ny träningslek eller fysisk aktivitet. Övning är ett effektivt sätt att tänka på begär och det släpper också känna bra kemikalier som kan lätta dig på humör när du tränar. Också hjälper utarbetandet till att förhindra viktökning som kan hända när du slutar röka.

Ring någon om hjälp och stöd när din viljestyrka försämras och du är nära att ha en cigarett. Det här kan vara en familjemedlem eller nära vän, men du behöver verkligen prata med dem om dina frestelser. Den tid du spenderar chattar kan distrahera dig tills begäret passerar, och du kommer att må bra att veta att du inte behöver uppleva din kamp ensam.

TIPS! Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel.

Skapa en mantra som beskriver varför du slutar. Håll dessa orsaker i åtanke varje gång du förlorar din motivation tills cravingsna går bort. Att göra det kan hjälpa dig att glömma nikotin och komma igenom begäret.

Försök skriva ner alla orsaker och positiva resultat som kommer att hända genom att du slutar röka. Om du finner dig själv grepp av skäl för att uthärda, kan du se tillbaka till den här listan för hjälp.

Om du vill ge upp din rökvanor bör du först överväga de kortvariga problem som du måste övervinna. Många människor som försöker sluta röka, men misslyckas, brukar börja röka igen efter bara några månader. Det kan vara frestande att röka när du är stressad eller trött. Se till att du förstår de saker som utlöser din önskan att röka.

TIPS! Gör inte allt detta själv. Få lite stöd från dina nära och kära.

Du kan nu känna sig bättre beredd att börja sparka denna vana. Om du slutar röka, blir du friskare och lyckligare, och du kommer att leva längre. Du kommer att spara mycket pengar och kunna spendera mer tid med dina vänner och familj, så börja idag.Source link