Avsluta idag med dessa fantastiska stopprökningstips


Idag vet alla att rökning är ohälsosamt, men det är fortfarande extremt svårt att sluta. Om du försöker sluta röka, kanske du bara behöver lite tryck ner rätt väg. Läs vidare för användbara råd om hur du kan uppnå ditt mål att eliminera rökning från ditt liv.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Åtta timmars sömn varje natt gör att du kan förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över otäcka begär.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

TIPS! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Att eliminera en rökvanor helt kan ofta vara en svår uppgift, men med lite råd kan den uppgiften bli lite lättare. Om du tillämpar de råd som du har läst bör du vara redo att försöka sluta röka. Applicera de tips som anges här för att skydda hälsan hos dig och din familj.Source link