Avsluta tips som bevisas att få dig att sluta sluta röka


Många misstroker felaktigt att allt de behöver för att sluta röka är att kasta bort sina cigaretter, aldrig att återvända. Även om dessa tekniker kan hjälpa till med att sluta, behöver det inte vara så svårt. Det finns en mängd olika tekniker och hjälpmedel som du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Även om du i slutändan röker, kan förseningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Se till att du går om det ett steg i taget. Att sluta röka är en process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, utan för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Ditt åtagande att avsluta måste motiveras av alla de skäl du har för att sluta börja med.

Secondhand Smoke

TIPS! Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irriterad.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosamt.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Medan man vet att farorna med rökning kan skrämma lite för att sätta tobaken ner kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

TIPS! Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk och hålla dig från luktande rök varje gång du går genom dörren.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Se till att du kan se den listan varje dag. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Fråga din läkare om medicinen du kan använda. Det finns fler nya produkter på marknaden än någonsin som är utformade speciellt för att hjälpa människor sluta röka. Från orala läkemedel till nikotinplåster finns ett antal behandlingsalternativ som hjälper dig att hantera nikotinuttag. Konsultera din läkare och se om de kan peka dig i riktning mot en produkt som kan hjälpa dig att sparka vanan för alltid.

TIPS! Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort.

Förhoppningsvis har du nu en tydligare plan för hur du slutar röka framgångsrikt. Det kan finnas dagar som du känner dig frestad att röka, men med rätt teknik och stöd kan du göra det genom att ta det en dag i taget.