Avsluta tips som bevisas att få dig att sluta sluta röka


Motivation är nyckelfaktorn när det gäller att sluta röka. Det finns många anmärkningsvärda fördelar att sluta röka. En eller flera av dem kommer att vara tillräckliga för att motivera dig när det blir tufft. Du kan förbättra din hälsa, spendera mycket mindre pengar, minska dina chanser att få lungcancer och bara se och känna dig mycket bättre. De tips som erbjuds här kan hjälpa dig att hitta framgång i din beroende av tobak.

Gör ditt avslutningsförsök så hanterbart som möjligt. Försök aldrig att sluta kallt kalkon sätt. Det handlar om en 95% chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, patchen eller medicinen rekommenderas. Detta ökar sannolikheten för att du slutar.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket skulle göra det lättare att sluta.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Övning är en lång väg att lindra stress. Om du inte tränar regelbundet, bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar sitt stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Att sluta röka är en riktig utmaning, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Se till att du går om det ett steg i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

TIPS! Om du uppmanas att tända, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Om dina triggare inkluderar rökning under körning måste du ändra detta beteende medan du utför dessa uppgifter, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Försök hitta någon typ av ämne.

Prata med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du slutar att du inte har tillgång till.

För att undvika nikotinbehov, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan prova nya hobbies, hålla en journal eller boka massage på ett regelbundet schema. När du har stillestånd, försök omgärda dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, chatta med en vän eller läsa en bok.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håll nivån på nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka.

Secondhand rök kan orsaka cancer och annan stor hälsa hos alla som står i kontakt med den. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa och förbättrar luftkvaliteten som de andas. Att röka nu kommer att förbättra hälsan hos dig själv och de som du älskar hälsosammare.

Sluta röka

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det svåraste när du slutar röka. De första två dagarna utan rökning är när kroppen försöker bli av med all nikotin du har konsumerat. Efter det skedet kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt av natur. Medan de fortfarande är väldigt riktiga och kan vara intensiva, kan det vara lättare att ha denna kunskap bakom dig själv.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Även människor som har de bästa avsikterna och de bästa människorna misslyckas ibland. Du kan segra nästa gång.

Du har tidigare brukt att röka när du känner dig stressad. Om så är fallet, hitta en annan avslappningsteknik när du stressar.

När du försöker bryta rökningens vana, skäm bort dina begär genom att äta hälsosamma val som nötter, grönsaker, frukt och grönsaker. Att äta lågt i kalorier och friska hjälper dig att sluta på många sätt. För en sak kan du äta frukt och grönsaker så att du kan göra något med din mun och händer medan du slutar röka. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan också bidra till att minska viktökning. Vitamininnehållet och näringsämnena i dessa livsmedel kommer också att hjälpa din kropp att må bra när du drar tillbaka från obehag av uttag.

Avstå från att röka till varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Börja aldrig säkerhetskopiera. Denna metod är notoriskt utmanande. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

TIPS! Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter.