Bästa sätten att sluta röka snabbt och gott!


Rökning är inte bara farlig för din hälsa, men kan allvarligt skada hälsan för de personer som utsätts för din rök. Det kan orsaka lungcancer, hjärtproblem, emfysem och ett flertal andra hälsoproblem. Folket runt dig kommer också att möta hälsoeffekter från inandning av begagnad rök. Det här är bara några av anledningarna till att du borde sluta. Artiklarna här ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters och människor som har slutat ett tag.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. När du vaknar kanske cigaretter inte verkar som tilltalande, vilket innebär att du är ett steg närmare att sluta.

Se till att du tar processen en dag då. Att sluta kan vara en lång process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

Kom med din egen personliga plan för att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Foder dina begär med bara de hälsosammaste matarna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är inte lätt, och stödet från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

TIPS! Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du tycka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Du kan bygga upp dina fördelar och gör varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Rökning är inte bara ohälsosam, utan också farligt. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bara några av de många riskerna med att rökning sätter på din hälsa. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Genom att läsa informationen i den här artikeln borde du nu vara välinformerad nog att sluta röka framgångsrikt.Source link