Bästa tipsen att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Kanske tycker du att det är omöjligt att sluta röka. I de flesta fall är det möjligt om rökaren vet om de mest effektiva metoderna. Liksom med allt, ju mer kunskap du har desto bättre är processen. De tips som följer kommer att hjälpa dig att sparka din vana.

Kallt Turkiet

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Vad du än kan göra för att fördröja rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök inte gå kallt kalkon. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, rekreationscentra och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först att försäkra dig. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Även om du slutligen släpar, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur du slutar röka kan uppnås. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Skapa en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Alla människor har olika sätt att få sina uppgifter uppnådda. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Nikotinutbyte

TIPS! När du har en rökningsträng, försök fördröjning taktik. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Överväg att använda en nikotinbyte av terapi. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan ofta vara överväldigande. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter, kommer du fortfarande röka.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera medicinen för att sluta röka.

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa utan också dina nära och kära. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.

Vid den här tiden borde du förstå hur instrumental kunskap är när det gäller att sparka vanan. När du har bestämt vilka tekniker som fungerar för dig och vilka som inte gör det, blir sluta röka betydligt lättare. Om du tillämpar de användbara råd som nämnts tidigare borde du vara bra på väg att sluta.Source link