Bättre din hälsa med dessa tips för att sluta röka


Dina älskade har bett dig att sluta röka. Din läkare vill ha samma sak från dig. Försäkringsbolag kommer att erbjuda rabatt för icke-rökare. Så, varför har du inte gjort det än? Om du är rökare är det dags att sluta. Läs vidare för att lära dig några taktik för att hjälpa dig att göra det.

Sluta röka gradvis. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Bara genom att skapa listan, kommer du att stärka ditt humör.

Om du vill ge in efter ett begär, sätt av det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen för en.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du sätta långsiktiga mål.

Träningsrutin

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

TIPS! Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel att undvika cigaretter. Övning kan hjälpa till att lätta på stress.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Gör inte allt detta själv. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att diskutera hur du känner med andra som har samma svårigheter kan hjälpa dig att driva dig och slå dig för gott.

Älskade

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan för de människor som lever med dig.

När du slutar röka, börja med att byta varumärken. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Rök inte en större mängd om du har valt att köpa lätta cigaretter. Det här är en metod som underlättar dig att sluta röka.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan.

När du är frestad att röka, berätta själv, "Nej. aldrig. Jag tar inte en enda puff. "Även om du kan bli frestad att röka under stressperioder, låt inte de uppmanas att ångra ditt hårda arbete. En puff kommer att leda till en cigarett, en förpackning, en kartong; en puff är en puff för många!

De första dagarna blir det svåraste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Det är fortfarande svårt att hantera, men det blir gradvis lättare.

Sluta röka i ögonblicket. Besluta att sluta idag istället för att ställa in ditt slutdatum i framtiden. Genom att sluta nu minskar du risken att bli offer för en potentiellt dödlig sjukdom. Dessutom skyddar du de som finns runt dig från de farliga effekterna av rök som de inhalerar för andra hand.

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Huvudhinder för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotin.

Nu när du har denna information kan du sluta röka för gott. Att välja att sluta kommer att förbättra ditt liv på så många sätt. Du kan använda pengarna som du brukade spendera på cigaretter för att köpa folket i ditt liv som har hjälpt dig att sluta lite tack gåva.Source link