Bättre din hälsa med dessa tips för att sluta röka


Misslöshet och apati är de två främsta anledningarna till att människor inte stör om att sluta röka, även när de vill. Avsluta kan hända om din attityd är bra, och du har bra viljestyrka. Du kommer också behöva lite råd, som vad som kommer att visas i den här artikeln. Använd dessa tips i din plan för att sluta röka, och du kommer att lära dig att det är lite enklare än du först trodde.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

I händelse av att uppmaningen att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta kan vara den lilla knuff du behöver för att hålla dig på rak och smal.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Hitta något annat som kan tänka dig av saker när det händer

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Många människor försöker sluta röka cigaretter, men kan inte. Typiskt, när en person försöker sluta, har de en plan att göra det för att hålla sig på rätt spår. Vad du har läst i den här artikeln bör vara användbar när du börjar processen att sluta.Source link