Bättre din hälsa med dessa tips för att sluta röka


Ganska mycket alla som röker vet att det dödar, men misslyckas med att sluta om och om igen. Problemet är att sluta är ingen promenad i parken. Många försök, men ständigt komma tillbaka till vanan, för det är så starkt beroende och slutar är skrämmande. Om du kämpar med att sluta röka, kommer följande artikel att vägleda dig för att göra rätt val under vägen.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt med en metod som du kan. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla dig i spår istället för att oroa dig för vad som kommer nästa. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Förskjuta rökbrytningen i tio minuter, upptag då din tid klokt. Efter de tio minuterna är upp kan du upptäcka att ditt begär har passerat. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Ett sådant system kan i hög grad öka dina chanser att lyckas.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Som du har sett är det möjligt att sluta röka när du applicerar dig själv. Nyckeln är återstående bestämd och håller sig till de planer du själv gör. Genom att implementera tipsen i den här artikeln är du säker på att sluta röka och aldrig se tillbaka.