Bättre din hälsa med dessa tips för att sluta röka


Rökning kan verkligen störa ditt vardag. Du måste sluta oavsett aktivitet du är inblandad i så att du kan röka ute. Du kanske till och med känner att något är "off" om du inte reser med dina favoritrökar. Läs vidare för att ta reda på vad du kan göra för att sparka vanan. Denna artikel har många tekniker som hjälper dig att sluta.

Kallt Turkiet

Sluta röka gradvis. Försök inte gå kallt kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och dina vänner. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Cigarettbegravningar

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Förskjuta rökbrytningen i tio minuter, upptag då din tid klokt. Efter de tio minuterna är upp kan du upptäcka att ditt begär har passerat. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Tips! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Att förvärva en licensierad hypnotisörs tjänster har visat sig vara effektiv för många andra.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Han kan också ordinera dig medicin för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

Älskade Ones

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna.

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och aldrig hämta en cigarett igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

När du slutar röka, rengör ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

TIPS! Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta gör att du kan bekämpa alla brådskande eller frestelser du har under dagen.

Det första steget att sluta med är att du måste sluta. Förhoppningsvis ger råd från den här artikeln dig vad som helst annat du behöver för att slutligen bryta din rökning vana. Försök med dessa tekniker för att hjälpa dig att begränsa trangen att röka.