Behöver du ett tryck för att sluta röka? Prova dessa strategier


Det finns miljoner människor som önskar att de kunde sparka sin rökning beroende. Rökning är otroligt ohälsosam, och långvarig exponering kommer att skada dina lungor över tiden. Använd informationen i den här artikeln för att hjälpa dig att lära dig hur du slutar röka för alltid.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

TIPS! Sluta röka gradvis. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en process.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noggrant när du slutar. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Om du hoppas sluta röka, försök undvika situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker rökningstriggerna du är van vid.

Sluta röka

Börja träna så snart du slutar röka. När du slutar röka, blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras direkt. Att få regelbunden träning kan också hjälpa dig att undvika den äldre komplikationen av viktökning. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

Tänk på att sluta köpa flera år på denna planet istället för att ge upp något. Om du ser sluta som en prestation, kommer du att vara mer motiverad att fortsätta din kamp. Tänk på hur ditt liv ska förbättra, och hur misslyckande att sluta kommer att påverka din hälsa på lång sikt. Detta gör att nu verkar det vara mer förnuftigt och genomförbart.

TIPS! Försök inte själv detta. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om den hjälper dig att uppnå det målet.

Rökning är ibland den sak som individer vänder sig till i tider av stress. Om du har använt rökning för att lindra stress, är det dags att hitta alternativa metoder för avslappning och stressavlastning. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Träning kan hjälpa till att ersätta din rökning vana. Övning orsakar endorfiner att släppas som gör att du mår bra, och att få lite motion hjälper till att läka dina rökningrelaterade hälsoproblem. Distraktionen skadar inte heller! Du kan också undvika den typiska viktökning som kommer med den långsammare metabolism som är associerad med att sluta genom att öka träningen.

Med någon tur känner du dig nu mer i stånd att följa med dina mål. När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips du har läst här och ställ dig på en väg att vara fri från nikotin.Source link