Behöver du ett tryck för att sluta röka? Prova dessa strategier


Många människor vet inte hur man egentligen försöker sluta röka, så du kommer att höra mycket negativ feedback om svårigheterna att sluta röka. Liksom de flesta saker är rökstoppet mycket mer hanterbart när du verkligen förstår det. Vem som helst borde kunna sluta röka om de använder informationen i följande artikel.

När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Det kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

TIPS! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Nikotinutbyte

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Du kan bli överväldigad av begär. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

Tips! Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håller nivån på nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av dess biverkningar av stress. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper dig att hålla dig borta från att röka.

Secondhand Smoke

Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. Även om folk känner till de dåliga sakerna om att röka kan de bli rädda nog att sluta, kan positiva förändringar också hjälpa.

Sluta röka

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Slutligen har du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Om du kan tänka positivt och motiveras, kan de arbeta till din tjänst för att hjälpa dig att sluta röka. Om du kan tänka positivt och motivera, kan du återuppta din lista. Om du verkligen tycker om att nå en cigarett. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan.

För att hjälpa dig att bestämma dig för att sluta röka, kom ihåg dina nära och kära och hur din rökning påverkar din hälsa och deras. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Ingen vill bli känd som en statistik.

Vid den här tiden borde du förstå hur instrumental kunskap är när det gäller att sparka vanan. Så fort du upptäcker vilka metoder som är effektiva och vilka inte är, blir det enklare att sluta. Använd det du har lärt dig i den här artikeln och du kommer snart att kunna sluta.Source link