Behöver du ett tryck för att sluta röka? Prova dessa strategier


Massor av människor vet att de inte borde röka, men de röker fortfarande. De tror att de kan sluta när de vill, men när det är dags, inser de att det är mycket svårare än de trodde det skulle vara. Om du vill lära dig vad som krävs för att sluta för gott, då är den här artikeln för dig.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar som slutar kommer att föra dig. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Att sluta röka kan vara svårt, eftersom det kan hjälpa till att underlätta processen.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Se till att du tar processen en dag då. Det är en stor process att sluta röka. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

Skapa en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

adekvat sömn

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Åtta timmars sömn varje natt gör att du kan förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över otäcka begär.

Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körspellista.

Få hjälp av andra. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Genom att stoppa tar du det viktigaste steget du kan ta. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna strategi kan verka hård. Tid har visat att denna metod är mycket effektiv, övergripande.

Happy Hour

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kan få på egen hand.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Om du är van vid rökning medan du dricker kaffe på morgonen eller under din glada timme, tänk på att ändra din rutin. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

Kom i form. Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, så starta en vanlig träningsrutin så snart du slutar röka. Att upprätthålla ett regelbundet schema med aktiviteter hjälper till att skydda mot besvärlig viktökning. De endorfiner som släpps under träning kan i viss utsträckning uppfylla dina nikotinbehov.

Tänk positivt på att sluta röka. Berätta inte själv att du ger upp något du gillar. Istället, se ditt beslut att sluta som en gåva du ger dig själv. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Sätt värdet av att sluta i dina sevärdheter och föreställ dig ditt liv utan att röka ständigt. Detta kan ge dig incitamentet och motiveringen att sparka vanan omedelbart.

TIPS! Gör din familj och dina vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar.

Tidigare kan rökning ha varit din hanteringsmekanism under stressiga perioder. Om så är fallet kommer det att vara nödvändigt för dig att identifiera ett annat sätt att uppnå avslappning. Försök meditera eller yoga, eftersom det kommer att ta kanten av dina stressnivåer på ett mycket hälsosammare sätt än att röka.

Sluta röka

Rådgivning kan vara den sak du behöver för att sluta röka. Det kan finnas underliggande känslomässiga skäl som är kopplade till din rökning vana. Om du kan ta itu med det underliggande problemet blir det lättare att sluta röka. Tala med din läkare om att du hänvisar till en ansedd utövare.

TIPS! Psykologiskt träna dig själv för att hantera alla typer av stressiga situationer som kan uppstå. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer.

Som du just har upptäckt, är det helt möjligt att sparka röksvanen. Det är viktigt att behålla din beslutsamhet och följa dina planer på brevet. Om du prioriterar detta och införliva föregående råd i din plan, kan du sluta tidigare än du trodde var möjligt.