Behöver du hjälp att sluta röka? Prova dessa bra tips!


Vissa tror att allt de måste göra för att sluta röka är att kasta bort alla sina tobaksvaror och lita på ren viljestyrka för att slå sina begär. Även om dessa tekniker kan hjälpa till med att sluta, behöver det inte vara så svårt. Det finns ett antal metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka vanan.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Genom att göra denna lista kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Alla gör saker på egen väg. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Att skapa den här personliga listan gör just det.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, försök några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Sluta röka

Innan du börjar sluta röka, kunna förbli engagerad att sluta för gott. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras korrekt eller inte har en reservplan när de begärs. Tänk alltid på varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Tala med din läkare om att sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Sluta röka

TIPS! Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Sluta röka, och ha tanken att du kommer att stanna så länge som möjligt. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Försök hitta en supportgrupp online, det finns många forum tillgängliga. Det finns många olika webbplatser som är avsedda att hjälpa människor att röka. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika emotionella kamperna som följer med denna resa.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Att byta saker upp lite, till exempel att hålla sig borta från barer, kommer att göra det enklare att undvika att ge efter för dina begär.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Övning är ett bra sätt att lindra stress.

Den första veckan är alltid det svåraste när du slutar röka. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i kroppen. När du har tagit bort nikotin från din kropp måste du bara hantera psykologiska skäl för att du vill röka. Även om det fortfarande är svårt att uthärda, är psykologiska begär mycket mindre traumatiska jämfört med fysiska begär.

Fråga din läkare om medicinen du kan använda. Det har gjorts många framsteg när det gäller hur man slutar röka. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Konsultera med din läkare för att bestämma det bästa handlingssättet när det gäller behandlingar.

Förhoppningsvis har denna artikel försett dig med en mängd olika sätt att skapa en solid plan för att sluta röka. Om du har bestämt dig för att sluta, måste du förvänta dig att du kommer att uppleva några pangs och längtan. Du kommer emellertid att kunna motstå dessa känslor lättare om du noggrant följer de råd som ges här.