Behöver du hjälp med att sluta röka? Se informationen nedan


Att vara beroende av rökning kan sätta dig i obekväma situationer ibland. Ofta innebär upprättandet av en tobaksberoende att man släpper upp en uppgift eller konversation för att kunna gå ut för en cigarett. För att sparka denna vana, fortsätt läsa. Denna artikel har många tekniker som hjälper dig att sluta.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig med. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Skapa din egen lista gör det här.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Prata med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicinering.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.

TIPS! Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid.

Om du är trött på att känna behovet av att röka, är du halvvägs att sluta. Tipsen här har förhoppningsvis gett dig lite ammunition som kan ta dig resten av vägen mot att sluta för gott. Applicera några av dessa för att avsluta dina nikotin och tobaksbehov.Source link