Behöver du hjälp med att sluta röka? Se informationen nedan


De flesta rökare är medvetna om att det är dåligt för deras hälsa. Att avsluta är mycket lättare att prata om än att göra det, och de flesta fortsätter att röka. Följande artikel kommer att lära dig hur du äntligen ska bli av med denna vana.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Titta på din tidning och det lokala sjukhuset för hjälpmedel.

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. När du skriver något ner kan det fungera för att anpassa din sinnesstämning.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig. De kommer att placera dig i ett hypnotisk undermedvetet tillstånd som gör att de kan fylla ditt sinne med positivitet och motivation. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var förut, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

Sluta röka ett steg i taget. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Tips! Att gå med i en bra supportgrupp kan hjälpa dig att sluta rökning. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverka med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, till exempel supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Att undvika utlösare som orsakar att du längtar efter en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Du borde nu förstå att sluta röka är möjligt om du sätter in ansträngningen. Det viktigaste du måste göra är att vara stark, bestämd och redo att hålla dig med din målplan. Om du gör det här och använder alla de råd du lärde dig från den här artikeln bör du sparka vanan att röka för gott innan du vet det.Source link