Behöver du råd om att sluta? Läs den här artikeln!


Även om du är mycket väl bekant med de faror som cigarettrökning kan ge upphov till, är sluta fortfarande inte en lätt uppgift. Om du har försökt att sluta röka, kanske du behöver lite tryck för att komma igång. Fortsätt på för några bra tips som hjälper dig i riktningen mot att inte röka.

Försök med hypnos för att hjälpa dig att sluta röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. När du kommer ut ur trance kommer lusten att röka inte vara lika stark. Det betyder att du kommer närmare att sluta med framgång.

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Kom ihåg att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också mata dig något hälsosamt.

Det första steget i något program för att sluta röka gör det åtagande att se det igenom. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Belöna dig själv

När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är i en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Avsluta kommer att göra både dig och de som du älskar hälsosammare.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid.

Om du vill sluta måste du lära dig att sluta. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Så småningom kommer du att sluta bra och aldrig tända en annan cigarett igen.

Var motiverad med påminnelser. Till exempel kan du sätta meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

Gör en plan för hur man hanterar stressiga stunder. Många rökare blir vana vid rökning när de stressas. Om du gör en plan för de saker du ska göra, kommer du troligtvis att lyckas sluta röka. Har en reservplan om den första planen inte fungerar.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det en stund. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta begäret är borta.

Eliminera saker, lukt eller beteenden som utlöser minnen av rökning. Så bli av med tändare eller askkoppar från ditt hem. Rengör ditt hem, din bil och alla dina kläder för att bli av med den här smutsiga lukten. Att göra dessa saker gör det mindre troligt att du kommer att påminnas om att röka och sluta med ett cigarettbehov.

Kanske har du rökt för att hantera dina påfrestningar. Hitta andra tekniker du kan använda för att slappna av när du känner dig stressad. Yoga eller meditation är kända för att lindra stress och är så mycket hälsosammare än att röka.

Om du känner dig som en cigarett, träna istället. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Övning är också fördelaktig på annat sätt; det kan minimera effekterna av förändringar i metabolism som händer när du slutar röka, vilket kan hjälpa till att hålla den extra viktökningen i goda att personer som slutade uppleva ibland.

TIPS! Förtjänar med hjälp av din familj och vänner att stödja dina insatser för att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla dig till ditt program.

Öka din konsumtion av grönsaker, frukter, frön och nötter när du slutar röka. Dessa saker kommer att öka ditt humör, plus energinivåer och hjälpa dig på olika sätt, medan du försöker sluta röka. Om du till exempel har munnen och händerna att ständigt göra någonting kan du ersätta beteendemöjligheterna för rökning. Om du gör det regelbundet kommer det att bidra till att minska viktökning. Dessutom kommer du att känna dig bättre och mer uppmärksam vid uttagning.

Om du vet att du har muntlig fixering som en del av din missbruk, hitta andra saker så att din mun blir aktiv. Vissa individer tycker att tuggummi eller att äta en godis kan hjälpa till. En elektronisk cigarett har hjälpt många andra att övervinna nikotinberoende.

För att undvika att gå upp i vikt medan du slutar röka, se till att du äter förnuftigt. Att sluta cigaretter och skräpmat i samband är ett recept på misslyckande. Istället, se till att du äter en hälsosam diet. Vissa studier tyder på att producera och mager mejeriprodukter kan smaka dåligt om du är rökare. Genom att välja dessa hälsosammare livsmedel kan du också förlora smaken på cigaretter.

Tips! En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka.

Att eliminera en rökvanor helt kan ofta vara en svår uppgift, men med lite råd kan den uppgiften bli lite lättare. Om du följer denna artikels råd kan du sluta röka på ett rimligt sätt. Du kan använda de tips som har tillhandahållits för att förbättra hälsan hos både dig och din familj.Source link