Behöver du råd om att sluta? Läs den här artikeln!


I den här eran vet alla nackdelarna att röka, men årligen tar miljoner för första gången en cigarett. De tror att de kan sluta när de vill, men när det är dags, inser de att det är mycket svårare än de trodde det skulle vara. Om du verkligen vill veta vad det innebär att sluta röka för gott, läs vidare för hur du kan göra just det.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Tips! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Nikotinutbyte

TIPS! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.

Tänk på att använda nikotinsättning alternativ när du slutar röka. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Vid vakning vänta en timme innan du har din första dagliga rök. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

TIPS! Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker att ta på sig hela bördan för att röka. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen.

Bifoga en belöning till varje litet mål du gör. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

Som du har läst i den här guiden kan du sluta röka om du verkligen följer dessa tips. Håll ditt fokus på målet och hålla fast vid din plan. Om du prioriterar detta och införliva föregående råd i din plan, kan du sluta tidigare än du trodde var möjligt.Source link