Behöver du råd om att sluta? Läs den här artikeln!


Antalet personer som vill sluta röka växer varje dag. Rökning är katastrofalt för din hälsa och kan orsaka allvarliga, långvariga skador på dina lungor och andra organ. Rådgivningen i denna artikel bör ge dig en bra utgångspunkt för att rita dig själv om vanan att röka.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Kraven kan vara överväldigande. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att personer som använder någon typ av nikotinersättningsprodukt är dubbelt så troliga att de slutar röka. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Några tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Sluta röka

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte hädanefter.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

Om du verkligen vill sluta röka, bli bra att sluta. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Det absolut bästa rådet att hjälpa dig sluta röka är att bara göra det. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

TIPS! Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde uppe i första hand.

Hitta ett sätt att vara motiverad hela tiden. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Oavsett din specifika strategi kan det hända att du har en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för att röka en cigarett.

Denna artikel ska ge dig ett bättre perspektiv på hur man slutar röka. Kom ihåg hur viktigt det är att upprätta ett stödsystem och att göra allt för att övervinna denna vice. Använd riktlinjerna från den här artikeln och gör dig stolt!Source link