Behöver du råd om att sluta? Läs den här artikeln!


Cravings för cigaretter kan komma på de värsta tiderna. Varje gång uppmaningen slår, måste du stoppa allt och gå ut för att få en rök. Om du verkligen är engagerad i att sluta med din tobaksvanor, läs vidare.

Sluta röka

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ge dig. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Att sluta röka kan vara svårt, eftersom det kan hjälpa till att underlätta processen.

TIPS! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök aldrig att kyla kalkon.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Även om du slutligen röker, kan det försenas fortfarande minska antalet cigaretter du har på en dag.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

TIPS! Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. Kom ihåg att du kan ställa dig själv långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

10 minuter

Använd fördröjningstaktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

Tips! Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka att äta grönsaker och frukter istället för godis. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Foder dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Att sluta är en av de svåraste sakerna en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Om du inte kan sluta kall kalkon använder du nikotinplåster eller tuggummi . Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de vansinnefulla fysiska abstinenssymptomen.

TIPS! Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig.

Medan du slutar röka, ge dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt som du inte tänker på att röka längre.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Öva att bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom blir du så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

TIPS! Om ditt mål är att sluta sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. Några personer som slutat röka gjorde flera försök innan de lyckades.

När rökning har börjat verka som en börda för dig, är du redan på väg att sluta. De tips du har läst i den här artikeln bör hjälpa dig att få den återstående informationen du behöver för att sluta röka för gott. Sätt dessa tips till jobbet för att du framgångsrikt ska kunna övervinna önskan att röka.Source link