Behöver du råd om att sluta? Läs den här artikeln!


Rökning är ohälsosam och kan få mycket negativa konsekvenser för både dig som rökare och alla runt dem. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtinfarkt och hjärtattacker. Den andra handens rök är också i riskzonen. Detta är ytterligare en anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Följande artikel kommer att ge dig slut på framgång.

Att skriva något ner kan ändra din mentala uppfattning. Det här kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, liksom att identifiera eventuella svagheter i din plan.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av . Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annorlunda.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar efter begär.

Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du planerar att sluta röka. När du delar den här informationen med dem som är närmast till dig, kommer de att motivera dig att förbli engagerade. Det här kan bara vara det extra tryck som du behöver för att hålla koll på att avsluta planen.

Försök ändra din vana vana genom att äta hälsosamt för att bekämpa vilken vikt som helst som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att förhindra någon viktökning.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du är moody i början, du kommer förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Att sluta röka är en riktig utmaning, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig just nu.

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar som är relaterade till din hälsa, utan för att hjälper dig att hålla dig borta från cigaretter också. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, kompletterar du försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar.

Nikotinutbyte

Nikotinersättning produkter är ett bra alternativ. Återkallande från cigaretter kan ge dig irritation, depression och irritabilitet. Kraven kan överväldiga dig. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa dig att hantera dessa känslor. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt för att skydda dig själv för att undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

TIPS! Få hjälp av andra. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta.

Till exempel, efter en vecka utan att röka, ta dig ut på en film. En gång i månaden har gått, gå till en speciell restaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen för att arbeta fram tills du inte tänker på att röka och är redo att flytta förbi den helt.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress . Du kan upptäcka att några effektiva alternativ inkluderar träning, massage eller bokmassage på ett regelbundet schema. När du har lite tid, uppta dig själv med ljuvliga distraktioner som läsning, till exempel bra böcker eller spela ett spel som är nytt till dig.

Minska mängden cigaretter som du röker. Det här hjälper dig att komma igång på din rökuppehållsresa. Vänta en timme åtminstone innan du får den första cigaretten på morgonen. Du kan också försöka röka hälften av en cigarett snarare än en hel en för att minska din rökning.

Avsluta så många gånger som du behöver. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

Tips! Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner.

De flesta som försöker sluta misslyckas i första och andra gången. När du slutar röka, ta det dag för dag. Om du glider upp, sätt omedelbart ett andra slutdatum. Bara recommit varje gång du slutar, medan du lär dig vad som orsakade dig till att röka igen varje gång.

Om du röker inuti ditt vardagsrum, ge det en komplett skrubba när du slutar röka. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och den inaktuella rökt lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Rökare har en väsentligt högre risk för ett antal farliga medicinska tillstånd. Några stora hälsorisker som röker orsakar är lungcancer, emfysem och hjärtinfarkt. Även icke-rökare har ökad risk om de utsätts för begagnad rök. Genom att läsa informationen i den här artikeln bör du nu vara välinformerad nog för att sluta röka.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräcklig.

Många människor är inte säkra på var de kan lära sig om Array. Lyckligtvis har följande artikel några bra information som hjälper dig att komma igång. Allt du behöver göra nu gör det till handling.



Source link